dijous, 8 de desembre del 2011

1 de desembre de 2011

La sessió de dijous la vam dedicar a fer les exposicions dels diversos grups de classe sobre el tema dels recursos i les estratègies TAC per a l’Educació Infantil. Cadascun dels grups havia de tractar uns dels temes que ens plantejava el mestre, que eren els següents:
  • Ús didàctic dels blocs
  • La pissarra digital
  • Aprendre a ser i actuar cada vegada més autònoma
  • Aprendre a pensar i a comunicar
  • Aprendre a descobrir i tenir iniciativa
  • Aprendre a conviure i a habitar el món
  • Altres activitats TIC a l'aula
D’aquests temes, havíem de llegir les diverses pràctiques que ens proposaven com a recursos per treballar aquests temes, triant les parts més importants a destacar d’aquests recursos i explicar-los a les exposicions. Per a l’exposició teníem que fer una presentació de diapositives, on només podria haver una diapositiva per membre del grup, amb un petit text i una fotografia que resumeixi el que explicaríem. Realitzar aquest tipus de presentació m’ha ajudat a fer una síntesis molt breu del que s’ha de dir a l’exposició, per tal de trobar la part més essencial de l’explicació i trobar una imatge que complementi aquesta idea.
Cadascuna de les exposicions les he trobat molt interessants, atès que m’han mostrat una sèrie de recursos per utilitzar amb els petits amb les TAC, molts dels quals no coneixia encara i d’altres que no coneixia tot el que es podia fer amb ells. Per tant, aquesta sessió m’ha servit per saber més sobre com treballar amb les TAC a l’etapa infantil, amb ajuda dels recursos que ens proposen cadascun dels temes que ens han explicat a l’aula. Molts d’aquests recursos i activitats m’han semblat molt originals i molt dinàmics per realitzar-los a l’aula amb els infants, i trobo que són activitats molt interessants per treballar el temari de l’escola d’una manera molt diferent i molt més divertida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada