dijous, 8 de desembre del 2011

29 de novembre de 2011

A la sessió de dimarts, vam estar treballant el joc interactiu a partir de presentacions amb el programa PowerPoint. El joc interactiu es crea amb aquest programa a partir de diversos hipervincles que, segons on es faci clic a la diapositiva, et porta fins a una altra diapositiva. Aquest tipus d’activitat el trobo molt interessant per realitzar amb els infants, atès que és una mena de joc didàctic i molt visual que els motiva a continuar i aprendre amb ell.
Després de la part teòrica on la professora ens va explicar en què consisteix el joc interactiu i com funciona, vam haver de començar a crear el nostre propi joc interactiu per parelles. Amb la meva companya, el primer que ens va passar pel cap va ser el programa televisiu de “Dora, la exploradora” que utilitza aquest tipus de joc interactiu, tot i que d’una manera especial. Ens va motivar molt la idea, ja que trobem que la Dora és un exemple molt interessant que es treballa amb els nens, de manera que ells es senten participatius de les aventures d’aquest personatge i interactuen amb ella per tal de solucionar els problemes que li van sorgint a la Dora. Per tant, vam trobar molt interessant la creació d’un joc interactiu.
Ens vam basar en la idea de la Dora, creant així un personatge i un problema que el nen hauria d’ajudar a solucionar fent clic on ells pensin que han de fer-ho segons el que mana l’enunciat, i seguint el joc fins arribar al final correcte.
Personalment, m’ha agradat molt aquesta sessió pels motius que ja he esmentat abans. Penso que és una activitat que motiva molt als infants, atès que els fa totalment participatius i interactuen amb l’ordinador. A més a més, es poden fer activitats molt diverses i treballar temes didàctics que es treballin a l’aula a partir dels jocs interactius. 
Per tant, considero que és una activitat molt adequada i molt interessant per treballar amb els infants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada